Прокурора Каліфіцького "підставляє" його власна прес-служба?

Першого червня на сайті прокуратури з’явилося пвідомлення про те, що  біля прокуратури Івано-Франківської області один з представників засобів масової інформації проводив відеозйомку автомобілів, які були розташовані поряд з приміщенням прокуратури. За його словами, в такий спосіб він хотів проінформувати громадськість про те, на яких авто їздять прокурори. 
Тому прес-служба прокуратури області вважає за необхідне роз’яснити, що на даній території знаходяться не тільки транспортні засоби працівників прокуратури, але й автомобілі клієнтів готелю «Аускопрут» та  працівників інших установ,  розташованих поряд. 
Надалі, просимо представників ЗМІ для отримання достовірної інформації подібного характеру  або іншої інформації щодо органів прокуратури згідно ЗУ «Про доступ до публічної інформації» звертатися офіційно. 

Зацікавився прокурорськими автомобілями журналіст Руслан Коцаба. Він дав з приводу інциденту свій коментар.

"Як ви вірно зрозуміли, джипаки і лєксуси навпроти обласної прокуратури, на відгородженій шлагбаумом автостоянці знімав я, власкор телеканалу ZIK у Івано-Франківській області Руслан Коцаба. Нагадую пані Людмилі Гласовій, прес-секретарці обласної прокуратури, що жіноча істерика і паніка не сприяють ефективній роботі державного чиновника державної структури... Бо знімаю я не для домашньої фільмотеки, а для передачі ZIKу "Хто тут живе", знімаю різноманітні круті джипи із "крутими" держномерами - зрештою, як і під будівлею УМВС-СБУ чи іншими державними органами у цей глибоко кризовий для державного бюджету період.... Я вільна людина у вільній країні, що вважаю за потрібне - те й фільмую! І при цьому постійно самовдосконалюю свої знання законів стосовно перешкоджання журналістській діяльності... 


А ці знання вказують мені, що існує чіткий перелік режимних зон, де заборонена або обмежена відеозйомка чи фотографування. Подвір`я прокуратури до того заборонного переліку не входить, навіть якщо якийсь мудак поставив туди електрошлагбаум! Пригадаймо хоча б яремчанського приватівського клоуна на букву П., який без жодного розумного пояснення у приміщенні ОДА встановив зайві і дорожезні для платників податків, тобто нас із вами, турнікетів. Ну воно ж бо дурненьке було, та й Вишиванюк першим своїм розпорядженням ті турнікети прибрав... 

І наостанок, про повідомлене на сайті обласної прокуратури самовизнання у кримінальному злочині, який щодня коїться перед вікнами обласного прокурора Каліфіцького. У повідомленні на прокурорському сайті визнається, що буцімто державна охорона прокуратури за державну зарплату СТЕРЕЖЕ КОМЕРЦІЙНЕ майно недержавної структури "Аускопрут".

Якщо мені пані прес-секретарка Гласова протягом 5-ти календарних днів надасть угоду про безоплатну чи оплатну охорону спеціалізованими працівниками прокуратури машин готелю і офісу "Аскопрут", то я привселюдно, перед усією читаючою "Галицький Кореспондент" братією і сестричками вибачуся, що крутезні "лєксуси-мерседеси" там знаходилися законно, згідно зареєстрованої у Фонді держмайна угоди, а оплата за охорону автомобілів приватної структури спеціалізованими працівниками прокуратури регулярно і у повному обсязі надходить до державного бюджету чи на спецрахунок прокуратури. 

Якщо ж такої угоди немає, то я пропоную обласному прокурору Каліфіцькому, який нічого не боїться, "бо він Юльку засадив", порушити після коротенького службового розслідування кримінальну справу за фактом можливих фінансових зловживань його підлеглими. Відео із детальним розкадровуванням марок і державних номерів автомобілів на автостоянках обласної та міської прокуратури надам із превеликою радістю на першу прокурорську вимогу! 

Хоч не віриться мені, що новий обласний прокурор, який поміняв геть усіх корумпованих дебілів у нашій глибоко і широко корумпованій обласній, міській та районних прокуратурах на київських, донецьких, дніпропетровських і одеських "спеців", спокуситься на якісь мізерні і сумнівні гроші від приватної структури за платну автостоянку під прокурорськими вікнами... Як казав відомий всім Станіславський: "Нє вєрю!" Хоча помилявся кілька разів у житті - і саме в подібних випадках... 

Зважаючи на певну нервозність цього скандальчика, змушений повідомити, що про всяк випадок зробив принт-скрин сторінки сайту прокуратури "Повідомлення для ЗМІ", аби не було спокуси декому виправляти чи змінювати текст."

Леся, 05.06.2012 09:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини