Як на Прикарпатті дотримуються закону «Про доступ до публічної інформації»

Станіславська првозахисна група провела дослідження в рамках проекту   «Реалізація права на доступ до інформації про управління та розпорядження землею територіальних громад у Івано-Франківській області».

Як зясувалося, загалом з доступом до інформації про земельні ділянки ситуація не є втішною, адже із поданих 75 запитів на інформацію  повну відповідь надали тільки  30 органів місцевого самоврядування, не надали інформації зовсім 28 органів, інші дали тільки часткову інформацію на запит.

Що ж стосується відмов надати інформацію, то їх представники групи оскаржували в органах прокуратури та судах.

«В рамках проекту нами проаналізовано стан виконання органами місцевого самоврядування закону України «Про доступ до публічної інформації» при наданні відомостей про земельні ділянки Прикарпаття. Нами було подано 75 запитів, на частину з них ми отримали відповідь, проте нам також і було відмовлено у наданні інформації. Зокрема, ми подали 10 оскаржень до органів прокуратури і тільки 6 з них були задоволені, а це свідчить про те, що прокуратура не сприяє доступу до публічної інформації. Що ж до оскарження в судах, то тут ситуація покращилася – з 9 позовних заяв 6 було задоволено», - зазначив голова Станіславської правозахисної групи Андрій Малетин.
Леся, 30.05.2012 10:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини