Фракція «Батьківщина» буде регулярно моніторити ситуацію, яка відбувається довкола Писаного каменя — Романюк

В Івано-Франківській обласній раді створено, за ініціативи депутата обласної ради, голови фракції ВО «Батьківщина» Юрія Романюка, в інтересах громади села Буковець, спеціальну тимчасову комісію з вивчення ситуації, яка склалася довкола Писаного каменя в селі Буковець Верховинського району Івано-Франківської області.

З даного питання, «Малакава» звернулася до депутата обласної ради, голови фракції ВО «Батьківщина» Юрія Романюка.

«Дійсно, на виконання рішення сесії, створена спеціальна тимчасова комісія із депутатів обласної ради, які представляють усі фракції, для вивчення земельного конфлікту довкола Писаного каменя.

Хотів би, як депутат обласної ради, від імені фракції «Батьківщина», офіційно через ЗМІ звернутися до прокурора області Миколи Гошовського, з проханням терміново витребувати з Верховинського місцевого суду усі справи за незаконним позовом Верховинської районної прокуратури, на довивчення цих матеріалів обласною прокуратурою, в порядку нагляду.

Справи необхідно витребувати із суду з метою недопущення ухвалення завідомо неправосудного рішення судом, щоб уникнути створення провокаційно вогненебезпечного прецеденту, основаного на земельних інтересах громадян. Адже таке рішення зірве суспільно-політичний спокій в країні, у порівнянні з яким, Майдан 2004 року виявиться дитячим садком.

Необхідно вилучити чотири протизаконно порушених прокурором Верховинського району, за повною згодою і змовою з головою Верховинської РДА справи, щодо визнання недійсними земельних актів і рішень по них з надуманої причини: відсутності встановлення меж населених пунктів. З такої причини Генпрокуратурі, обласним, районним та міським прокуратурам усієї України необхідно було би негайно в судовому порядку оскаржити мільйони земельних актів громадян України, підприємств, установ, організацій з аналогічної «поважної причини»: відсутності меж населених пунктів щонайменше 90 % всіх сіл, селищ, міст та районів України.

Нагадую прокурорам області і Верховинського району, що на сьогоднішній день не встановлено межі Івано-Франківської і Закарпатської області. Тому, пропоную за аналогією двом обласним прокуратурам негайно в судовому порядку оскаржити всі земельні акти громадян  та підприємств на їх території.Що було би, безумовно, повним абсурдом.

Фракція «Батьківщина» в обласній раді не залишить в спокої корумпованих чиновників прокуратури та голів РДА, які зловживають службовим становищем в корисних цілях, порушують конституційні права громадян та нехтують Конституцією, законами України та нариваються на невідворотню Божу кару.

Фракція «Батьківщина» буде регулярно моніторити ситуацію, яка склалася довкола Писаного каменя в селі Буковець Верховинського району в інтересах громади села та простих громадян України», — сказав в коментарях «Малакаві» депутат обласної ради, голова фракції «Батьківщина» Юрій Романюк.

Леся, 17.06.2011 18:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини