Президент мав би звільнити весь керівний склад Мін’юсту — Юрій Романюк

«Сьогоднішнє рішення  Конституційного Суду стосовно визнання неконституційними внесення змін до Закону України про вшанування червоних прапорів, так званого прапора перемоги, є елементом прояву судом хоч якоїсь краплі здорового глузду в дотриманні Конституції, незважаючи на те, що саме цей склад Конституційного Суду рік тому ухвалив інше антиконституційне рішення стосовно визнання неконституційними внесення змін до Конституції 2004 року.

Дивує та неадекватність та некомпетентність усіх державних чиновників, народних депутатів, міністра юстиції, губернаторів, голів РДА, мерів міст, міліції, прокуратури, СБУ, суддів, які вступаючи на державну службу, складали присягу державного службовця, а також складали іспити на знання Конституції та чинного законодавства України, але холуйськи знехтували прямою нормою статті 20 Конституції, яка вичерпно регламентує перелік державних символів України, серед яких є виключно синьо-жовтий Державний Прапор України. Ніяких червоних прапорів чи іншої символіки законами України не передбачено.  Ніхто (навіть Верховна Рада) не має права вносити і виконувати антиконституційні закони без внесення відповідних змін до статті 20 Конституції України.

Дивує печерна юридична некомпетентність Мінюсту на чолі з Лавриновичем і його заступниками, які дали позитивне експертне заключення підписання даного закону Президентом України, який є гарантом Конституції. Віктор Янукович своїм підписом сам порушив Конституцію України, чим призвів до збурення в суспільстві.  Тепер Гарант зобов’язаний розглянути доцільність подальшого перебування керівного складу Мінюсту на займаних посадах.

Сьогоднішнє рішення Конституційного Суду – це конституційне підтвердження абсолютної юридичної правоти рішення Івано-Франківської обласної ради та усіх рад інших рівнів стосовно визнання на території області антиконституційною червону символіку колишнього СРСР.

Це ще раз підтверджує правоту фракції ВО «Батьківщина», яка в середині квітня першою в Україні ініціювала на сесії обласної ради розгляд питання про антиконституційність радянської символіки з метою захисту Конституції України».

Юрій Романюк, депутат обласної ради, фракція ВО «Батьківщина».

Леся, 17.06.2011 15:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини