Чуднов каже, що основний пріоритет влади – добробут простих українців (доповнено)

Народний депутат від Партії регіонів Василь Чуднов абсолютно переконаний в тому, що влада робить все для того, аби простим українцям стало жити краще.

Зокрема, за його словами, про це свідчить урядовий законопроект «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2011 рік», внесений до парламенту.

«Було чітке усвідомлення того, що в умовах кризи і зростання інфляції доходи громадян повинні також систематично збільшуватися. Тому логічно, що всі сили уряду були кинуті на забезпечення припливу коштів, котрі можна було б в подальшому передати людям. Зростання економіки, яке почалося в 2010 році завдяки новій економічній політиці влади, принесло ці додаткові надходження до бюджету, завдяки чому тепер держава може підвищити соціальні виплати і зарплати в бюджетній сфері», — говорить Чуднов.

Василь Чуднов також зазначив, що внесений  до Верховної Ради урядовий законопроект передбачає  збільшення доходів держбюджету-2011 приблизно на 14,047 млрд грн - до 299 млрд 119 млн 703,7 тис. грн, а видатків - на 11,449 млрд. грн - до 336 млрд. 977 млн 289,5 тис. грн.  І більшість цих коштів в основному піде на соціальні потреби.

«Як бачимо, головний пріоритет команди  Президента В.Януковича  – інтереси простих українців» – додав регіонал.

Також він відзначив, що планується збільшення зарплати медикам і вчителям на 300-340 гривень.

Нагадаємо, що не всі депутати вважають, що зміни до Держбюджету затіяли для того, щоб збільшити зарплати вчителям та медикам.

Так, за словами народного депутата від «Батьківщини» Андрія Павловського, на 70 млн. грн. зростає фінансування Генеральної прокуратури, міліції – на 287 млн. грн., і суттєва сума – 108 млн. грн. – на фінансування СБУ.

Крім того, сказав депутат, передбачені видатки в розмірі 20 млн. грн. для чотирьох виборчих округів у Житомирській області. За попередніми ж підрахунками зарплата вчителям та медиками зросте не на 300 гривень, як обіцяє уряд, а лише на 15.

Про те, що у державному бюджеті немає коштів на підвищення зарплат бюджетникам у 4 рази, стверджує депутат від НУНС Павло Жебрівський.

«Я не знаю, звідки можна взяти гроші на 4-кратне збільшення зарплат бюджетникам, якщо навіть ті 20% добавки до заробітних плат вчителям та медикам тільки проголошене, але субвенцій місцевим бюджетам для цього не надано», — заявив Жебрівський, який є членом бюджетного комітету Верховної Ради.

«На такі цілі держава перерахувала лише 1 млрд. 700 млн. грн, а потрібно – вчетверо більше! Навіть через такий "дитячий", здавалося б, популізм, місцеві бюджети вже восени зіткнуться з проблемою неспроможності виплачувати цю добавку», - сказав він.

«Тому збільшення в 4 рази зарплат бюджетникам Миколі Яновичу, напевно, спекою навіяло, бо це неможливо, грошей в бюджеті немає», - стверджує Жебрівський.

Леся, 16.06.2011 13:53



Вибір редакції

Найпопулярніші новини