Ми не здамо українську мову - Томенко

Вже п’ятого червня представники об’єднаної опозиції планують зібрати у Києві під стінами Верховної Ради мітинг на знак протесту проти прийняття нового закону України  «Про засади державної мовної політики».

Про це під час візиту до Івано-Франківська повідомив Микола Томенко. Він також подякував усім людям, які організували акцію протесту під час попереднього розгляду даного проекту закону у парламенті.

«Ми зараз максимально плануємо масові заходи, без яких не можлива політична діяльність. Ви знаєте, що тактично ми відбили напад на українську мову, але стратегічно ми ще не виграли. Тому, 5 черня біля Верховної Ради ми організуємо великий захід на захист української мови. Ми також, вдячні молодим людям, які зібралися коли розглядався цей законопроект і які морально підтримували боротьбу. Проте зараз ми повинні більш серйозніше підготуватися. Адже наскільки ми розуміємо, що коли голосування відбувається в таких умовах, що одні не чують, а інші не бачать, тому звичайно потрібна масова підтримка, щоб показати, що ми не здамо українську мову», - сказав Микола Томенко.

Леся, 30.05.2012 17:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини