Заява Івано-Франківської міської ради

Заява

Івано-Франківська міська рада як представницький орган громади міста Івано-Франківськ висловлює глибоку стурбованість щодо подій у Верховній Раді України з приводу розгляду Проект Закону «Про засади державної мовної політики» №9073 від 26.08.2011 року.

Внесення до Верховної Ради України даного законопроекту та його розгляд 24 травня 2012 року свідчить про навмисне розпалення представниками антиукраїнської більшості у парламенті політичного, соціального та національного конфлікту в Україні.

Громада Івано-Франківська та міська рада добре усвідомлюють про те, що цей нікчемний законопроект штучно нав’язує українському суспільству міжнаціональну ворожнечу, а його основи мають на меті виключно гноблення української мови та закладення підвалин введення в Україні російської мови як другої державної. Про це чітко свідчать висновки Головного науково-експертного управління Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності у яких йдеться про те, що законодавча ініціатива народних депутатів України С. Ківалова та В. Колесніченка за своїм змістом та формою юридичного викладу не відповідає положенням Конституції України (статті 10, 22, 24, 92, 157), Регламенту Верховної Ради України (стаття 91), Рішенню Конституційного Суду України від 14 грудня 1999 року № 10 рп/99 у справі про офіційне тлумачення положень статті 10 Конституції України щодо застосування державної мови, а також не узгоджується з міжнародними документами, ратифікованими Україною, зокрема Європейською хартією регіональних мов або мов меншин.

За цих обставин громада міста Івано-Франківська не може стояти осторонь, а тому на своєму черговому засіданні, 29 травня 2012 року Івано-Франківська міська рада розгляне питання щодо оцінки антиукраїнських дій парламентської більшості та їх спроб законодавчої реанімації сталінської політики лінгвоциду.

 

Секретар                                                                                      Руслан Марцінків

Івано-Франківської міської ради                                                

Леся, 25.05.2012 15:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини