Міські депутати прийняли звернення до Януковича

Депутати Івано-Франківської міської ради прийняли звернення до Президента України В. Януковича, Голови Верховної Ради України В. Литвина та Голови депутатських фракцій у Верховній Раді України,  в якому висловили свою стурбованість щодо розгляду проекту закону «Про засади державної мовної політики» №9073.

Народні обранці зазначають, що даний  проект свідчить про зазіхання на основи конституційного ладу в Україні, є намаганням відвернути увагу громадян від важливих соціально-економічних проблем та у такий спосіб врятувати від політичного краху режим Януковича-Азарова-Тігіпка. Тому вимагають негайно зняти його з розгляду та перевірити його авторів на факт наявності у їх діяльності антидержавних дій.

«Внесення до парламенту даного законопроекту та його розгляд 24 травня 2012 року  свідчить про навмисне розпалення представниками провладної більшості політичного, соціального та національного конфлікту в Україні. Вперше від часу припинення існування тотальної радянської імперії, українську мову на законодавчому рівні спробували обмежити в правах та поставити на межу виживання .

 Громада міста Івано-Франківська та міська рада добре усвідомлюють те, що цей законопроект штучно нав’язує українському суспільству міжнаціональну ворожнечу, а його основи мають на меті виключно обмежити вживання української мови та закладання підвалин введення в Україні російської мови, як державної.

Закликаємо негайно зняти з розгляду Верховної Ради України проект закону «Про засади державної мовної політики» №9073від 26.08.2011 року та ініціювати створення спеціальної слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування фактів антидержавної діяльності авторів», - йдеться в заяві

 

 

Леся, 30.05.2012 08:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини