Ми нічого не виграли, а отримали міфічні відсотки. Стасюк про розміщення міською владою коштів на депозит

Депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Стасюка, який також є секретарем тимчасової комісії, створеної сесією міської ради, по вивченню можливих зловживань виконавчої влади міста, заявив про відсутність господарської та фінансової доцільності розміщення понад 132 мільйонів гривень коштів міського бюджету на депозитах банків у 2007-2009 роках.

Він зазначив, що не розуміє, про які вільні кошти могла йти мова, якщо житлово-комунальна галузь постійно потребує сотні мільйонів гривень для невідкладних потреб. Крім того, не зрозуміло, яку вигоду  міг отримав від таких дій міський бюджет, якщо інфляція у ці роки перевищила відсоткову ставку.

«У 2007  понад 79 мільйонів гривень розміщувалися на депозитах кількох банків з відсотковою ставкою від 9% до 13,6%, а офіційний рівень інфляції у 2007 склав 16,6%. У 2008 році на депозитах розміщено понад 49 мільйонів гривень, відсоткова ставка – від 13% до 21,5%, рівень інфляції цього року склав 22,3%. Тому, у підсумку ми нічого не виграли, а отримали за словами міського голови Віктора Анушкевичуса якісь відсотки, проте ці відсотки у реальності були міфічними. Кошти однозначно знецінилися і вигоду ні економіка, ні господарка не отримали.

Крім того, про які вільні кошти можна говорити, коли постійно потрібні сотні мільйонів для проведення робіт», - розповів Володимир Стасюк.

Така дії Віктора Анушкевичуса, депутат назвав безвідповідальним вчинком, за який мер повинен відповісти. 

Леся, 27.03.2012 12:32



Вибір редакції

Найпопулярніші новини