Віктор Анушкевичус нарікає на державну та обласну владу

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус на сесії обласної ради заявив про те, що держава досі не перерахувала місту обіцяні кошти до святкування 350- річниці з дня заснування, а обласна рада та ОДА відмовляються допомагати Івано-Франківську.

«Все менше місяців залишається до святкування Дня міста. Те, що 20,4 мільйони гривень за дорученням Президента та постанови Кабінету міністрів були виділили на першочергові  заходи, на жаль, місто ще їх не отримало і це є факт. Ми зверталися неодноразово до обласної ради та державної адміністрації щодо допомоги у співфінансуванні певних пріоритетів, зокрема, дошкільної освіти, однак такої допомоги ми не отримали», - зазначив Віктор Анушкевичус.

Мер міста зізнався, що дороги знаходяться в жахливому стані, проте зробити нічого він не може, адже знов ж таки, держава не дає на ці потреби гроші.

«Всі добре знають, що транспортний збір, яким володіли місцеві органи влади, від нас забраний. Весна закінчилася і разом зі снігом зійшло асфальтне покриття в Івано-Франківську та області. З 11,6 мільйонів, які закладені на дороги в бюджеті України на 2012 рік місто на сьогоднішній день не отримало ні копійки», - сказав Віктор Анушкевичус.

Насамкінець, він попросив у обласної влади, про лобіювати на державному рівні питання щодо виділення відповідних коштів.

Леся, 23.03.2012 15:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини