Бізнесмени разом з капіталом починають масово залишати Україну

За останні півроку в Україні значно зросла кількість людей, які виїжджають за кордон та забирають із собою свої заощадження. В зв’язку з цим, Віктор Янукович дав правоохоронним органам завдання  - припинити вивіз грошей з України.

«Моє джерело в МЗС: протягом останніх шести місяців з України виїхало стільки ж людей, скільки протягом 4-х років перед цим. Точні цифри - під грифом «Секретно», але питання обговорювалося на вищому рівні. Єдиною реакцією Президента стало скликання екстреної наради з силовиками: генпрокурором, начальником Податкової, головою МВС та головою СБУ, яким наказали виключити вивіз за кордон грошей. А люди нехай їдуть», - пише Костянтин Усов.

На думку голови фракції ВО «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрія Романюка, підприємці через тиск влади намагаються перевезти свій капітал за кордон, що приведе до нестабільної економічної, а відтак і соціальної ситуації в країни.

«З приходом до влади нової донецької команди та тотальним рейдерським захопленням найбільш цікавих прибуткових об’єктів як державної, так і приватної форм власності, багато підприємців вважають за доцільне вивезти свій капітал у цивілізовані країни Європи. Це підтверджується і тим, що податкова і уряд вимагатимуть тепер відповідний дозвіл, без якого вчинення будь-яких юридичних правочинів щодо продажу об’єктів нерухомості в Україні буде неможливе. Тобто, вони хочуть поставити під тотальний контроль надходження від продажу нерухомості та вивезення капіталу за кордон. Чим обернеться для України відтік капіталу? Безумовно, що відбудеться погіршення економічного потенціалу, зниження дохідної частини бюджету, зменшення соціального забезпечення населення, підвищення криміногенної ситуації, дерибан державної власності, подальші зазіхання на привабливу приватну власність», - вважає Юрій Романюк.

Леся, 12.03.2012 14:20



Вибір редакції

Найпопулярніші новини