Проблема гіперінфляції – це проблема стримування - Шлемко

Після того, як на сайті Міністерства фінансів  з’явився документ під назвою «Фінансова звітність в умовах гіперінфляції», у багатьох експертів вже не залишилося жодних сумнівів, що Україну готують до життя в умовах гіперінфляції.

Так, зокрема всесвітньо відоме агентство Bloomberg заявило, що по ризику дефолту, Україна серед країни Європи посідає друге місце, у цьому змаганні її випередила тільки Греція.

Також, аналітики прогнозують, що напередодні виборів, влада додатково почне друкувати гроші для того, щоб у повній мірі виплатити людям заробітні плати і соціальні допомоги. Таким чином, вони будуть намагатися підкупити довіру виборців.

На думку народного депутата України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Дмитра Шлемка, сьогодні влада в країні намагається штучними методами стримати та приховати ріст інфляції, що може у майбутньому привести до гіперінфляції.

«Поняття «інфляційних процесів» надзвичайно складне. У всьому світі всі давно відпрацьовані антиінфляційні заходи, і якщо влада, яка не хочу усвідомлювати того,що відбувся процес розкручування інфляції, то вона може це робити. Для цього у її руках є надзвичайно серйозна монетарна політика. Якщо це буде робитися спеціально, то безперечно, що розкрутка гіперінфляційних процесів можлива. До виборів вона ще не розкручується, бо влада ще має надію перемогти на мажоритарних округах. В зв’язку з цим, вони будуть штучно стримувати інфляцію, пробувати задобрити населення підвищенням окремих соціальних стандартів і наданням пільг. Якщо після виборів, вони залишаться при владі, то дійсно можуть відбутися надзвичайно серйозні проблеми пов’язані з відсутністю регулювання економічних процесів. Тому проблема гіперінфляції – це проблема стримування», - пояснює Дмитро Шлемко. 

Леся, 07.03.2012 12:01



Вибір редакції

Найпопулярніші новини