Завод Міністерства оборони в Івано-Франківську хочуть віддати у приватні руки

На сьогодні, особливо критичним залишається стан виплати заробітної плати на трьох підприємствах Прикарпаття: філія «Спіловер. Шкіряний завод» ТзОВ «Спіловер» (заборгованість 1191,2 тисячі гривень), ДП «63 котельно-зварювальний завод» (486,1тисяч гривень) та «Прут» (292,2 тисячі гривень).

У зв’язку з такими сумами заборгованості голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк віддав наказ підготувати ДП «63 котельно-зварювальний завод», який перебуває в підпорядкуванні Міністерства оборони, до приватизації.

Проте голова фракції ВО «Батьківщина» в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк вважає, що приватизація заводу не є найкращим способом погасити його борги, адже це в майбутньому може привести до втрати потужного виробництва, будівництва на землях підприємства житлових комплексів, замість виробничих потужностей та  неминучого звільнення працівників.

«Приватний власник, який внаслідок приватизації викупить дане підприємство за борги перед державою, цільовими фондами та робітниками, на підставі статті 120 «Земельного кодексу» отримає у користування і земельну ділянки, предмет цільового використання якої він в майбутньому може змінити. Для міста і області є важливим, щоб дане підприємство і надалі займалося саме виробничою діяльність,  а не роздавало землю під привабливе будівництво. Таким чином, під благою метою, влада області позбудеться потужного виробництва, а сотні людей можуть в майбутньому стати на біржу. Утримання їх у центрі зайнятості, виведе з бюджету більше коштів, а ніж сума сьогоднішньої заборгованості», - зазначає Юрій Романюк.

Леся, 03.03.2012 18:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини