Микола Томенко: Соціальні ініціативи – «парашут» влади для свого порятунку

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко назвав очевидним, що влада, розуміючи, що тотально втратила довіру населення, викидає «парашут» для свого порятунку напередодні виборів.
 
Таким «парашутом» Микола Томенко назвав оголошену 7 березня на засіданні уряду у присутності міністрів, глав обласних адміністрацій та ЗМІ Віктором Януковичем програму «Соціальні ініціативи Президента України».
 
Микола Томенко також звернув увагу на те, що, як оголосили ідеологи соціальних ініціатив президента, їх основний напрямок: тема соціальної справедливості та допомога найбільш соціально незахищеним громадянам.
 
Водночас, Віце-спікер зауважив, що «парадокс полягає в тому, що форма і зміст соціальних ініціатив Віктора Януковича виглядає не оригінально: по формі – така ж назва кампанії «президентських ініціатив» кілька років тому використовувалися президентом Віктором Ющенком (хоча йому це м’яко кажучи не дуже допомогло); по змісту – більшість програм – це у свій час розкритиковані командою Віктора Януковича програми Уряду Юлії Тимошенко та ті програми, що вимагає реалізувати опозиція вже протягом двох років.
 
«Але якщо не говорити про піар чи передвиборчу складову цього проекту, яка очевидна, то варто зазначити, що соціальні ініціативи лише тоді будуть адекватними, а принципи соціальної справедливості реалізованими, якщо влада розпочне з себе», - наголосив Микола Томенко.
 
Він нагадав, що опозиція вимагала і продовжує вимагати радикального скорочення видатків на утримання влади та чиновництва.
 
Також, додав Віце-спікер, досі жодним чином не оцінено тотальне використання бюджетних коштів для власного збагачення та власних бізнес-проектів представників влади.
 
«Одним словом, головною передумовою реальних та адекватних соціальних програм  має бути серйозна антикорупційна робота та радикальне скорочення видатків на утримання влади та чиновників», - підсумував Микола Томенко. В іншому разі, переконаний він, це може призвести до того, що соціальні ініціативи президента будуть проведені за рахунок населення, а не влади чи великого бізнесу.
Леся, 12.03.2012 11:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини