Людям потрібен маяк, на який іти — Сергійчук

В Івано-Франківську презентували двотомне видання документів  КДБ про Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого, автором якого є відомий український історик, професор Володимир Сергійчук, який протягом двох років вивчав та збирав усі матеріали.

«Тут зібрані документи, які пов’язані з його арештами та засудженням, тобто матеріали, які засвідчують його незламність в боротьбі за українську ідея, національну церкву і вірність Україні. Ми відібрали ті факти, які є найбільш промовистими. І абсолютна більшість, особливо протоколи допитів та стенограми судових засідань, друкуються вперше. Сьогодні, коли в суспільстві така нестабільна ситуація, людям потрібен маяк на який іти. Я хочу, щоб в Україні та усьому світі знали на кого рівнятися», - розповідає Володимир Скергійчук.

Дана книга вийшла за сприяння народних депутатів України від фракції «БЮТ-Батьківщина» Дмитра Шлемка та Василя Деревляного. Її безкоштовно роздадуть у бібліотеки на навчальні заклади. Адже за словами Дмитра Шлемка, це видання є надбанням для майбутнього покоління.

«Сьогодні люди мають такі документальні матеріали, тому вони повинні сідати і вчитися. Автор заклав цими документами основу для майбутнього, для того, щоб молоде покоління мало чого вчитися та над чим працювати», - зазначив Дмитро Шлемко.

Також, на презентації були присутні депутати Івано-Франківської обласної ради від фракції «Батьківщина», представники обласної державної адміністрації, громадських організацій та бібліотек міста.

Леся, 07.03.2012 15:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини