Управління СБУ просить не піддаватися на вимагання коштів через інтернет

Управління СБУ в Івано-Франківській області застерігає громадян не стати жертвами  шахрайської схеми, яку протягом кількох останніх днів невідомі особи впроваджують через мережу інтернет. Зловмисники розповсюджують шкідливу програму-вимагач Get Access або Download Manager сімейства Trojan-Ransom.Win32.Digitala., за допомогою якої блокують роботу операційної системи і вимагають від її користувача перерахувати кошти для відновлення працездатності роботи комп’ютера. 

Під час активізації вказаного вірусу на екрані комп’ютера з’являється повідомлення про порушення ліцензійних умов при використанні мережі Інтернет, а також номер електронного гаманця одного з банків (163246308975), на який необхідно перевести кошти в сумі від 2000 гривень та більше. При цьому, з метою психологічного впливу на користувачів, правопорушники використовують офіційні логотипи Служби безпеки України, намагаючись створити у громадян враження, що їхнє програмне забезпечення блокує спецслужба.

На даний час зі скаргами на блокування роботи комп’ютерів та вимагання грошей за повторне підключення звернулося вже п’ятеро мешканців Прикарпаття.

Управлінням здійснюються заходи, спрямовані на розшук правопорушників. Тим часом СБУ просить громадян бути розважливими, не піддаватися на вимагання та регулярно поновлювати на комп’ютерах антивірусне програмне забезпечення.

 

Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області

Леся, 09.02.2012 14:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини