Михайло Вишиванюк звернувся до прокурора Івано-Франківської області

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк надіслав прокурору області Олександра Каліфіцькому письмове звернення, в якому  просить розібратися у законності рішень щодо виділення земельних ділянок у спірному урочищі «Нивки» (мікрорайону «Черешеньки»).

«Невиконання органами місцевої влади та самоврядування численних доручень за результатами спільних нарад, виїзних засідань, ініційованих облдержадміністрацією задля врегулювання спору, не реагування на роз’яснення територіальних органів Держкомзему та приписи щодо проведення в відповідність до вимог чинного законодавства прийнятих рішень загострило цю проблему.

Затяжний конфлікт є наслідком дій та бездіяльності Івано-Франківського міського голови В. Анушкевичуса, голів Тисменицької райдержадміністрації І. Овчара, районної ради В. Семеніва, Загвіздянського сільського голови Тисменицького району Л. Білогубка, колишніх голів Тисменицької райдержадміністрації І. Кучер, Загвіздянської сільської ради П. Бігуна, начальника управління Держкомзему в Тисменицькому районі В. Прокопіва.

Просимо вжити в межах компетенції заходів прокурорського реагування та порушення питання про притягнення до відповідальності цих посадових осіб», - йдеться у зверненні.

Як пояснив губернатор Прикарпаття, у четвер відбулося розширене засідання в ОДА за участі всіх сторін конфлікту. Врегулювати ситуацію повинні були до понеділка, проте оскільки дане доручення не було виконано, то з’ясовувати обставини тепер буде прокуратура.

Також, Михайло Вишиванюк попросив перевірити наявність корупції у діях чиновників та у випадку підтвердження цього факту, звільнити їх із займаних посад.

Леся, 25.01.2012 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини