На комп’ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів влада витратила 1 мільйон 671 тисячу гривень

Завдяки реалізації програми «Інформатизація та комп’ютеризація загальної середньої освіти» на даний час комп’ютерною технікою забезпечені: загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ст. майже на 100% та загальноосвітні навчальні заклади І-ІІ ст. – 80 %.

«До мережі інтернет підключено загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ст. – 96 % та І-ІІ ст. - 78 %, в тому числі навчально-комп’ютерні класи на 49 % та 20 % відповідно. Завдяки виконанню даної програми в школи області придбано 151 мультимедійних клас з інтерактивними дошками (у тому числі 6 – у 2011 році) та 107 – з екраном», - повідомила начальник управління освіти в Івано-Франківській області Зінаїда Болюк.

Проте, багато проблем з впровадження у навчальний процес інформаційно-комунікаційних технологій і досі залишаються нерозв’язаними.

«Перш за все, це оновлення морально-застарілої комп’ютерної техніки в загальноосвітні навчальні заклади І-ІІІ ст. (67 %), стовідсоткове забезпечення шкіл І-ІІ ст. навчально-комп’ютерними комплексами, надання всім загальноосвітнім закладам швидкісного доступу до інтернету, введення вивчення інформатики з 2-го класу», - зазначає Зінаїда Болюк.

Всього протягом 2008-2011 років програму «Інформатизація та комп’ютеризація загальної середньої освіти» профінансовано на 1 мільйон 671 тисячу гривень.  

 

Леся, 06.12.2011 10:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини