Новий сюрприз від Табачника

Міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник прагне залучити дітей до спорту впровадивши у школах щоденні уроки фізичного виховання.

Для працівників управління освіти це стало справжнім сюрпризом, адже жодна школа не готова втілити ідею міністра в життя.

«Уявіть собі, що в місті Івано-Франківську 881 клас, а це відповідно 881 урок фізкультури кожного дня. Це справді сюрприз від Табачника. Якщо помножити цю кількість уроків на п’ять навчальних днів, то у нас виходить 4405 уроків на тиждень. Якщо взяти, що в нас 42 спортзали, то кожного дня потрібно додатково проводити 17 уроків, а це просто нереально. Крім того, кожній школі потрібно  ще п’ять вчителів. Помисел звичайно не є злий, але фінансова і матеріально не кожна школа зможе це реалізувати», - пояснила Світлана Уварова, заступник управління освіти і науки Івано-Франківська.

Крім того, а чи відповідає це санітарно-гігієнічним вимогам?

«Також є певні санітарні норми і санстанція має відповідні вимоги, яке навантаження повинно бути на дитину. Фізкультура – це теж навантаження, а не відпочинок», - додала Світлана Уварова.

Леся, 09.09.2011 17:59



Вибір редакції

Найпопулярніші новини