Івано-Франківські школи забезпечені новими підручниками на 55 % - Чупрунова

Обіцянка Міністра освіти, науки, молоді та спорту про стовідсоткове забезпечення шкіл новими підручниками до першого вересня не справдиться. Місто Івано-Франківськ поки що отримало половину з обіцяних книг.

«Місто Івано-Франківськ забезпечене на 55 % підручниками. Але ті підручники, які надсилають з Міністерства освіти по профілях не влаштовують, адже більше дали стандарту, а нам, наприклад, потрібен і академічний, і профільний, а цих підручників не вистачає», - повідомила «Малакаві» Уляна Чупрунова, методист міського управління освіти і науки.

Альтернативою у вирішенні проблем із навчальним матеріалом можуть стати електронні підручники. Проте, невідомо чи всі батьки зможуть собі дозволити їх придбати.

«Електронні підручники зараз знаходяться на апробації. Діти в принципі задоволені, але все буде залежати від того, наскільки якісним буде електронний підручник. Але невідомо чи всі батьки зможуть придбати дитині такий підручник за 2 500 гривень. Звісно, ми маємо дивитися в майбутні, я думаю, що на це ми колись і перейдемо. Крім того, та дитина, яка тримає в руках книжку з гарним друком, не псує свій зір», - вважає Уляна Чупрунова.

Леся, 31.08.2011 12:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини