Олександр Турчинов: Влада фабрикує нові справи, щоб не випустити Тимошенко з в’язниці

Слідчі Служби безпеки України ще не пред’явили лідеру опозиції Юлії Тимошенко офіційні звинувачення у новій кримінальній справі.
 
Про це повідомив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов під час брифінгу.
 
«Ніякого звинувачення не пред’явлено. Вони пробували це робити в позазаконний спосіб - вчора ввечері близько восьмої години і сьогодні. Але ж звинувачення можна пред’являти, в тому числі і у слідчому ізоляторі, тільки в присутності адвокатів», - сказав Турчинов.
 
«Наші захисники були з Юлією Володимирівною десь до шостої вечора. І протягом цього часу ніяких слідчих, ніякі прокуратури не приходили. В той же час, коли адвокати покинули слідчий ізолятор, вони спробували допитати Тимошенко та пред’явити їй якісь папірці», - додав він.
 
«Але навіть знаходячись у Лук’янівському СІЗО Юлія Володимирівна контролює ситуацію. Вона відмовилася з ними спілкуватися без захисників. Це її повне право, як громадянина України», - сказав Турчинов.
 
Він також відзначив, що спроба реанімувати справу щодо ЄЕСУ є «свідченням того, що
чинне керівництво України не хоче робити хоч якісь висновки з позицій і заяв, що пролунали від керівників провідних країн світу».
 
«Мета всіх цих процесів лише одна – не випустити Юлію Володимирівну Тимошенко із в’язниці, яку вони бояться більше ніж позицій і вимог цивілізованих країн всього світу», - наголосив Турчинов.
Леся, 14.10.2011 11:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини