Тимошенко не буде сидіти у в’язниці – Фармуга

Члени ВО «Батьківщина» були готові до такого розгортання подій та жодним чином ніхто не збирається здаватися і буде за допомогою закону добиватися справедливості.

«Щоб і як не говорили, та таке рішення є прогнозованим і вирок передбачала як сама Юлія Володимирівна, так і експерти та наші юристи. Ми очікуємо і сподіваємося, що Україна, як держава, українці, як народ відчують і зрозуміють, що свобода для Тимошенко не є її приватною потребою, а це одна із запорук держави на краще майбутнє. Ми будемо боротися і надалі – чесно в рамках Закону та Конституції», - зазначає депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький.

Вся Європа стурбована рішенням суду і це може значно погіршити відносини України та Євросоюзу, навіть, Росія вважає такий вирок антиросійським, оскільки всі угоди були підписані згідно законодавства країн, які підписали ці угоди (України і Росії). Президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що таке рішення ставить під сумнів чесність та прозорість ведення процесу.

На думку політолога Андрія Фармуги, Юлія Тимошенко вийде на волю, адже є певна домовленість між Президент Янукович і Євросоюзом, щодо позитивного рішення на користь екс-прем’єра.

«Можна спрогнозувати те, що буде подана апеляція на це рішення. І в цей час або Верховна Рада прийме зміни до Кримінального кодексу, відповідно до яких не буде за що судити Юлію Тимошенко, або Апеляційний суд просто скасує цей вирок. Юлія Володимирівна не буде сидіти у в’язниці, питання тільки, в якій формі буде зроблена сама процедура. Вирок мав бути обвинувачувальний, адже інакше було б не зрозуміло, чому її не тримали і не відпускали із зали суду. Зважаючи на те, що зовсім нещодавно український уряд отримав позитивне рішення від європейської асоціації, тому я думаю, що існує певна домовленість, згідно якої Тимошенко просто вийде на волю», - вважає Андрій Фармуга.

Леся, 11.10.2011 21:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини