В Івано-Франківську з’явиться вулиця Юрія Іллєнка

Вчора на засіданні комісії з питань перейменування вулиць було прийнято рішення про перейменування однієї з вулиць міста на вулицю Юрія Іллєнка. Звернення з такою вимогою до влади ще у 2010 році ініціювала міська організація ВО «Свобода».

Відповідно до рішення комісії ім’я видатного українського кінорежисера буде носити колишня вулиця Відкрита. До речі цей варіант містився і у переліку вулиць для перейменування, які запропонували «свободівці». Мотив надзвичайно простий – вулиця знаходиться в центральній частині міста, має нейтральну назва, а найголовніше розташована поблизу місцевого кінотеатру.

У зверненні ВО «Свобода» йшлося про те, що Юрій Іллєнко за своє життя зробив вагомий внесок в розвиток українського кінематографу, життєвим прикладом утверджував повагу до національних цінностей та звичаїв українського народу, все своє життя віддав на прославу України.

«Творчість Юрія Іллєнко має безпосереднє відношення і до нашого краю. Зокрема культовий фільм українського кінематографу «Тіні забутих предків», оператором якого був Юрій Іллєнко, знімався у Верховинському та Косівському районах Івано-Франківщини», – говориться у звернені.

Нагадаємо, 15 червня виповнюється рік з часу смерті видатного українського кінорежисера Юрія Іллєнка.

 

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода»

Леся, 09.06.2011 18:58



Вибір редакції

Найпопулярніші новини