«Свобода» теж вирішила збирати підписи за проведення земельного референдуму

Проведенням земельного референдуму щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, сьогодні займаються «Батьківщина» та «Свобода», але окремо один від одного.

«Ми вже 22 травня провели в Івано-Франківську свої збори, раніше ніж БЮТ, і зареєстрували 293 чоловіки. Звичайно це дуже добре, що вони також підтримують таку ініціативу, бо чим більший буде тиск, тим краще», - повідомив Руслан Марцінків, секретар міськради та очільник міської «Свободи».

Обидві організації мають спільну мету – не допустити продаж землі підприємцям, які будуть використовувати її тільки у власних цілях.

«Ми тільки «за», щоб земля перебувала у довгостроковому використанні людей, а не була окупована олігархами, які дбають тільки про наживу і власні кишені», - розповів «Малакаві»  Руслан Марцінків.

Проте, «Свобода» заявляє, що вона перша вирішила провести земельний референдум, схоже, не відповідає дійсності, адже 18 квітня лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила буде  ініціювати проведення земельного референдуму щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення. А уже у 20 числах травня розпочалася робота по формуванню ініціативних груп та передачі документів до ЦВК.

Хоча, напевно, логічніше б було, якби дві сили збирали підписи разом, адже мета одна, вирішили вони робити це нарізно. «Дай Бог, щоб у «Свободи» все вийшло зі збором підписів», — відзначив народний депутат Дмитро Шлемко.

 

Леся, 03.06.2011 16:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини