У вересні-жовтні на українців може очікувати девальвація гривні — нардеп

Інтернетом шириться інформація про те, що Нацбанк надрукує чи вже надрукував 17 мільярдів гривень для того, щоб врятувати уряд і його бюджет. Попри заяви Кабміну про перевиконання бюджету насправді все виглядає не так оптимістично. Ті доходи, які надходили до бюджету, зазвичай, були від того, що підприємці під тиском сплачували податки наперед.

Насправді все так і є, говорить народний депутат Дмитро Шлемко, Нацбанк дійсно ввімкнув друкувальний станок.

«В уряді надіялися, що 1 травня МВФ підпише угоду про надання третього траншу кредиту. Проте цього не сталося, адже із п’яти вимог, які МВФ ставило, Україна не виконала дві: не підвищила пенсійний вік для жінок і не підняла ціну газу на 50 %. Саме тому грошей зараз нема, і вони  натиснули на друкарський станок», — говорить Дмитро Шлемко.

Це загрожує тим, що вже найближчим часом ціни на продукти харчування почнуть зростати. Правда, стрімкого стрибку влітку ще не буде, українці будуть більше «налягати» на городину та фрукти, а ось вже восени ціни на продукти можуть стрибнути до рекордних позначок.

«Я не виключаю, що вже у вересні-жовтні можлива девальвація гривні. Очевидно, вона не буде така потужна, як у Білорусі, але українці її відчують у повній мірі», — відзначив Дмитро Шлемко.

Леся, 31.05.2011 11:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини