Кінофестиваль «Карпатські роси» став політичним змаганням

Маловідомий для франківчан фестиваль українського кіно «Карпатські роси», який був започаткований громадською організацією «Поклик нації» у 2008 році, повертається в Івано-Франківськ.

Щоправда, сьогодні він супроводжується деякими політичними непорозуміннями, як запевняє голова організації «Поклик нації» Тарас Боднар.

Кінофестиваль, відкритий в рамках Всеукраїнського кінофестивалю «Відкрита ніч», на території міста отримав політичне підгрунтя.

«Нещодавно у мене склалася неприємна телефонна розмова з продюсером фестивалю «Відкрита ніч» Пилипом Іллєнком, який відмовився організовувати вільний вхід для перегляду українського кіно. Сказавши при цьому, що «бидло потрібно відучати від халяви»,  – пояснює  Тарас Боднар.

За переконанням голови ГО «Поклик нації», таке непорозуміння є суто політичним, оскільки Пилип Іллєнко є ревним прихильником і членом ВО «Свобода», а Тарас Боднар перебуває у конфлікті з цією партією, членом котрої раніше був.

Загалом, розмова про фестиваль перетворилася у з`ясування з боку організації того, які нечесні й неправильні «свободівці».

«Виходити на зв`язок та домовлятися про щось з Олександром Сичем та Тагнибоком я не буду, бо це не можливо. А з Олександром Сичем ми взагалі не спілкуємося. Він коли бачить мене, то  тікає на інший бік дороги», – каже Тарас Боднар.

Леся, 23.05.2011 17:04



Вибір редакції

Найпопулярніші новини