Реалізатори ікри ухилялися від сплати податків

За результатами перевірки одного із приватних підприємств Прикарпаття, яке займається імпортом та оптовою реалізацією червоної ікри, податковими міліціонерами ГУПМ ДПА в Івано-Франківській області виявлено факт умисного ухилення від сплати податків на загальну суму понад 3,4 млн. гривень. Прагнучи отримати «легку» наживу власник та керівник підприємства підробили ряд документів бухгалтерського і податкового обліку про начебто придбання від одеської фірми ікри лососевої на суму близько 25,0 млн.гривень. На підставі сфальсифікованих податкових накладних підприємцями було незаконно сформовано податковий кредит, що призвело до ухилення від сплати податку на додану вартість. Внаслідок цього податківцями застосовано до порушників штрафних санкцій на суму 1,7 млн. гривень.

Слідчим відділом податкової міліції по даному факту порушено кримінальну справу за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України, якою передбачено позбавлення волі на строк до 10 років та передано її на розгляд міському суду. При проведенні досудового слідства податківці затримали дві вантажівки з червоною ікрою відомих у торгових марок, яка належала даному підприємству. Для забезпечення відшкодування збитків по кримінальній справі на вказану ікру в кількості понад 137 тисяч банок було накладено арешт. Проте вже в березні поточного року горе-підприємці відшкодували завдані державі збитки в сумі понад 5 млн.грн., після чого вилучену продукцію їм повернули.

Враховуючи той факт, що керівники підприємства добровільно погасили всю суму порушення, суд виніс рішення по сплаті штрафних санкцій не позбавляючи волі горе-порушників. 

Прес-служба ДПА в Івано-Франківській області

Леся, 17.05.2011 13:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини