СБУ виявила на Прикарпатті підроблену горілку на півмільйона гривень

У вівторок 10 травня співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області на одному з торгових складів затримали при розвантаженні партію фальсифікованих алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного збору у кількості близько 30 тисяч пляшок.

Вилучення цієї партії алкогольного фальсифікату є продовженням роботи з виявлення злочинних угрупувань, що діють у сфері незаконного обігу підакцизних товарів. Три тижні тому СБУ ліквідувала два канали нелегального постачання в область етилового спирту, викрила склади, що належали злочинному угрупуванню у цій сфері, затримала 4 вантажні автомобілі, та вилучила з незаконного обігу 14 тисяч літрів спирту.

Нинішня партія контрафактної горілки була ввезена у Івано-Франківську область з однієї з сусідніх областей і прямувала з підпільного цеху до продовольчих крамниць. Експертиза встановила, що вміст пляшок складає спирт, розведений водою. Зазначений у накладних завод-виробник припинив свою діяльність ще у 2009 році. На етикетках надруковано назви неіснуючих брендів – Криївка Бандерівська,Криївка Боївка,Криївка Сотника, Справжня пшенична елітарна.

Вартість вилученого алкогольного фальсифікату складає 514 тисяч гривень. Продаж такої партії алкоголю без уплати акцизних зборів у роздрібній мережі спричиняє недоотримання бюджетом коштів у розмірі 240 890 гривень.

Порушено кримінальну справу за ст.204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з вилученням та знищенням вироблених товарів та конфіскацією обладнання для їх виготовлення, та за ст.216 (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут підроблених марок акцизного збору).

 

Прес-група управління СБУ в Івано-Франківській області.

Леся, 13.05.2011 18:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини