Прокурор: екс-глава району - керівник і ініціатор катування рибалок

Прокурор Чернівецької області Петро Коваль підтвердив факт побиття і катування екс-главою райдержадміністрації Михайлом Бойчуком, його родичами й охоронцями чотирьох рибалок.

"Мною було прийнято рішення про затримання чотирьох із п’яти осіб (зятя, брата Бойчука і двох охоронців ставка), які брали участь у катуванні", - цитує прокурора УНІАН.

"Підставою для їх затримання стало те, що минулої ночі у ресторані "Хрещатик" у Заставні зять голови РДА, його дружина і сам керівник району Бойчук намагалися тиснути на викрадених з лікарні рибалок і підкупити потерпілих, а також чинили проти них інші протиправні дії", - уточнив Коваль.

"Всім затриманим дана можливість захищати свої інтереси з адвокатами", - додав він.

Відповідаючи на запитання,чи встановлено факт присутності Бойчука під час побиття рибалок на ставку, оскільки той категорично це спростовував,  , прокурор Чернівецької області сказав: "Якби я цього не встановив, то не порушив кримінальної справи проти керівник району Бойчука, а лише за фактом".

"Більше того, встановлено, що він особисто брав участь у побитті одного з рибалок за допомогою дерев’яного предмету типу біти", - уточнив Коваль.

Також прокурор пояснив, чому не затриманий "керівник і ініціатор жахливого злочину", голова райдержадміністрації Бойчук.

"Це рішення мною було прийнято більше з етичних міркувань, бо він надав довідки, що є інвалідом третьої групи і має проблеми з серцем. На даний час нами перевіряється вся медична документація щодо цього", - заявив Коваль.

При цьому він додав, що попередив Бойчука про неприпустимість тиску на потерпілих і їхніх родичів.

"Якщо далі з його боку буде факт впливу на потерпілих та їхніх родичів - незалежно у якій формі, - мною буде негайно прийняте рішення про обрання іншої міри запобіжного заходу, аніж діюча підписка про невиїзд", - сказав прокурор області.

Як відомо, 16 квітня у райцентрі Заставна кілька озброєних рушницями чоловіків у присутності голови Заставнівської райдержадміністрації Бойчука жорстоко побили чотирьох місцевих жителів, які вирішили порибалити на одному з платних ставків "Блакитна нива".

 

Леся, 21.04.2011 10:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини