Турелика посадять лише на один рік і один місяць?

Вчора на засіданні Нацради голова регуляторного органу Володимир Манжосов повідомив, що суд визнав представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Володимира Турелика винним у вимаганні й одержанні хабара та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік і один місяць із позбавленням права обіймати посади в органах влади протягом двох років.

За його словами, 8 квітня Івано-Франківський міський суд розглянув звинувачення пана Турелика за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) і виніс обвинувачувальний вирок.

Проте, Стаття 368 КК говорить, що «Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна».

За словами Марії Римар, прес-секретаря Управління СБУ в Івано-Франківській області, можливо, суд при винесенні рішення керувався так званими, пом’якшувальними обставинами. Тобто судді брали до уваги те, чи був злочин скоєний вперше, чи має підсудний позитивні характеристики по місцю роботи і проживання, чи є у нього на утриманні неповнолітні діти. Також береться до уваги і те, що злочинець розкаюється у вчинених діях.

Як повідомили «Малакаві» в міській прокуратурі рішення суду ще не вступило у законну силу, прокуратура вважає його надто м’яким, тому оскаржила. Підтверджує цю інформацію і Людмила Безусова-Попович, прес-секретар апеляційного суду Івано-Франківської області. За її словами, справа по Турелику знаходиться зараз в апеляційному суді Івано-Франківської області, надійшла туди вчора. Також відомо, що прокуратура просила міський суд позбавити пана Турелика волі терміном на три роки.

Довідка

31 березня минулого року, співробітники СБУ в Івано-Франківській області затримали «на гарячому» при вимаганні та одержанні хабара Володимира Турелика. Посадовець вимагав у суб’єкта телерадіоінформаційного простору області хабара у розмірі 7 тисяч доларів США за сприяння в одержанні ліцензії на право провадження інформаційної діяльності з використанням радіочастотного ресурсу України. Зловмисника було затримано у центральній частині Івано-Франківська при одержанні ним першої частини хабара – 24 тисяч гривень від одного із суб’єктів інформаційної діяльності в галузі телебачення і радіомовлення. 



Леся, 28.04.2011 14:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини