Ціна пального залежить від світових цін на нафту і повинна бути економічно обґрунтованою – Ттяна Савчин

Ще на початку квітня Антимонопольний комітет України наклав 150 млн. гривень штрафу на ПП «ОККО-Нафтопродукт» (бренд ОККО), ТОВ «КОНТИНЕНТ НАФТО ТРЕЙД» (бренд WOG) і ТОВ «Альянс Холдинг» (бренд Shell) за антиконкурентні узгоджені дії під час встановлення роздрібних цін на бензин і дизельне пальне. Однією з умов виконання рішення було встановлення вищезазначеними операторами роздрібних цін на моторне пальне на економічно обґрунтованому рівні. Проте, уже травень, а ціни на пальне не те що знижені, а і продовжують зростати. Чим це зумовлено?

«Україна – країна-імпортер нафти і нафтопродуктів, тому вартість пального в значній мірі залежить від світових цін на нафту, але вона повинна бути економічно обґрунтованою. Наша позиція полягає в тому, що оператори ринку світлих нафтопродуктів повинні конкурувати та боротися за споживача, а результатом цього має стати забезпечення населення моторним пальним за справедливими цінами. У випадку, якщо підприємці змовляються, зловживають ринковою владою чи вдаються до будь-яких інших недобросовісних дій, що призводить до ущемлення інтересів споживачів та потерпає конкуренція, Антимонопольний комітет України рішуче притягатиме їх до жорсткої відповідальності, як це сталося з ОККО, WOG і Shell. Ці три компанії мають два місяці, щоб вирішити: сплатити штраф до бюджету чи оскаржити рішення в суді. Комітет продовжуватиме відстоювати інтереси держави згідно з чинним законодавством», - повідомила в коментарях «Малакаві» голова Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Тетяна Савчин.

За її словами, Комітет постійно відслідковує ситуацію на ринку світлих нафтопродуктів та вживає заходів щодо недопущення встановлення цін на економічно необґрунтованому рівні.

Леся, 11.05.2011 11:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини