Бензин і далі продовжує дорожчати

Попри встановленні спеціалістами Експертно-аналітичної групи граничні ціни на паливо, бензин на автозаправках і далі дорожчає.

Нагадаємо, що за експертними висновками А-95 повинен коштувати не більше 9,95 гривень за літр, а дизпаливо не більше 9,45 гривень за літр.

Проте, не всі мережі АЗС дотримуються вказаних цін. В першу чергу це стосується мережі АЗС Shell, яка за даними «Консалтингової компанії А-95» протягом вихідних в два етапи підняла ціни на пальне. Тепер на її заправках придбати літр пального А-95 можна за 10,19 гривень.

«Антимонопольний комітет України наклав 150 млн. гривень штрафу на трьох операторів ринку роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами, двоє з яких представлені в межах Івано-Франківської області (ОККО і WOG). Якщо ці три компанії після 20 квітня почнуть знижувати вартість пального, то Комітет вважатиме такі дії початком виконання частини прийнятого рішення. Знизять чи ні – то їх вибір. Але Комітет завжди готовий відстоювати інтереси держави згідно з чинним законодавством в суді», — говорить голова Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України в області Тетяна Савчин.

Також, Тетяна Савчин повідомила, що на даний час в Комітеті розглядається справа проти двох компаній з власними нафтопереробними заводами: ПІІ «Лукойл-Україна» і ТОВ «ТНК-ВР Коммерс». За її словами, збільшення обсягів видобутку нафти та переробки її вітчизняними НПЗ може стати одним із факторів стабілізації цін на ринку світлих нафтопродуктів.

Нагадаємо, що наприкінці березня Антимонопольний комітет України на 150 мільйонів гривень оштрафував мережі автозаправних станцій «Континент Нафто Трейд» (ТМ WOG), ТОВ «Альянс Холдинг» (ТМ Shell), ПП «ОККО-Нафтопродукт» (ТМ ОККО).

 

 

Леся, 21.04.2011 13:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини