Тріумф прикарпатських борчинь у Польщі

Блискуче виступили представниці Івано-Франківщини на міжнародному турнірі з жіночої боротьби "Open Poland", що 6-8 серпня пройшов у польському місті Спала. Всі три борчині нашої області, які в складі жіночої національної збірної України брали участь у цих престижних змаганнях, здобули медалі. Про це повідомив начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради Михайло Клим.

 

«Найвагомішого успіху в Польщі, – констатував Михайло Васильович, – домоглася 22-річна калушанка, майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка Європи 2008 року Мар’яна Квятковська. Вона виборола золоту медаль міжнародного турніру "Open Poland" у ваговій категорії до 63 кг, впевнено перемігши у фінальній сутичці шведку, минулорічну бронзову призерку чемпіонату Європи Хану Йохансон.

 

Домігшись найвищого результату на цих змаганнях, наша землячка підтвердила тренерському складові національної збірної України з жіночої боротьби, що не випадково цього року вперше в своїй спортивній кар’єрі стала у цій ваговій категорії чемпіонкою України. Тож думаю, що Мар’яна Квятковська цією перемогою на міжнародному турнірі в Польщі вже заслужила путівку на участь в чемпіонаті світу з жіночої боротьби, який цьогоріч прийматиме Москва».

 

За словами Михайла Клима, ще одна відома калуська борчиня Ірина Харів стала бронзовим призером турніру «Open Poland» у ваговій категорії до 55 кг. А у найлегшій ваговій категорії (до 48 кг) відзначилася на змаганнях в Польщі Наталія Пульковська з Коломиї. Вона теж здобула для України бронзову медаль.

 

Василь Ткачук

Леся, 10.08.2010 14:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини