Василя Федоришина визнано найкращий українським спортсменом січня

Відомого калуського атлета, заслуженого майстра спорту України з вільної боротьби, срібного призера Олімпійських ігор у Пекіні та володаря бронзової медалі минулорічного чемпіонату світу Василя Федоришина визнано найкращим українським спортсменом січня 2010 року за версією Інтернет-видання «СПОРТглавред».

Про це повідомили в управлінні у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради.

«Наприкінці січня поточного року, – констатував начальник цього управління Михайло Клим, – вихованець заслуженого тренера України Ігоря Барни став переможчем ХХІ міжнародного турніру з вільної боротьби «Іван Яригін», виборовши в російському місті Красноярську золоте Гран-прі у ваговій категорії до 60 кг. За цей, як відзначили спортивні фахівці, блискучий успіх калуського борця у престижному турнірі міжнародного рівня й віддало Інтернет-видання «СПОРТглавред» у січні першість Василю Федоришину у своїй топ-десятці кращих українських спортсменів, яку традиційно визначає щомісяця».

За версією цього спортивного видання, до січневої десятки кращих атлетів України також потрапили дві борчині вільного стилю – діюча чемпіонка Європи та переможниця міжнародного турніру «Іван Яригін» у ваговій категорії до 67 кг Катерина Бурмістрова з м. Суми (7 місце) і минулорічна випускниця Львівського училища фізичної культури, переможниця юніорських чемпіонатів Європи і світу Юлія Остапчук, яка в Красноярську стала срібною призеркою вищезгаданих змагань у ваговій категорії до 63 кг (9 місце).

За словами Михайла Клима, сьогодні Василь Федоришин, якого по праву називають одним з лідерів чоловічої національної збірної України з вільної боротьби, готується до участі в Кубку світу, що пройде на початку березня у Махачкалі.

Василь Ткачук

old_editor, 23.02.2010 12:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини