На Кубку світу в українок четверте місце

27-28 березня в китайському місті Нанкіні пройшов Кубок світу з жіночої боротьби, в якому брали участь вісім найсильніших збірних команд за підсумками чемпіонату світу 2009 року. Честь збірної України захищали на цих змаганнях і три спортсменки з Прикарпаття – Наталія Пульковська з Коломиї (у ваговій категорії до 48 кг) та калушанки Ірина Харів (у ваговій категорії до 55 кг) і Мар’яна Квятковська (у ваговій категорії до 63 кг). Всі троє – майстри спорту міжнародного класу.

Як повідомив редакції "КН" тренер Мар’яни Квятковської, заслужений тренер України з вільної боротьби Юрій Кірілов, українки згідно з жеребкуванням потрапили до групи "А", де першого дня змагалися на Кубку світу зі збірними командами Азербайджану, США та Монголії. У групі "В" боролися відповідно команди Росії, Китаю, Японії і Канади.

У першому турі групового турніру українки переконливо перемогли своїх суперниць з Азербайджану з рахунком 6:1. Єдиної поразки в складі збірної України зазнала в цій зустрічі зі збірною Азербайджану Наталія Паламарчук, котра виступала у найважчій ваговій категорії до 72 кг.

Другий тур видався для жіночої української збірної не таким успішним, як перший. Вона поступилася сильній команді США з рахунком 2:5. Але на останню матчеву зустріч з монголками, в якій вирішувалася доля другого місця в групі "А", українки налаштувалися тільки на перемогу. І своєї мети досягли, вигравши чотири із семи поєдинків, причому два переможних очки здобули для української збірної коломиянка Наталія Пульковська та калушанка Ірина Харів, з якою працює заслужений тренер України з вільної боротьби Ігор Барна.

У фіналі Кубка світу американки зустрілися з китаянками, що стали переможцями в групі "В". Сильнішими виявилися господарки цих змагань, які виграли у збірної США шість із семи поєдинків і відповідно здобули почесний світовий трофей.

Суперниками українок у боротьбі за третє місце були японки. На жаль, перемогти збірну Японії, в складі якої виступали більш титуловані спортсменки, навіть чемпіони світу й Олімпійських ігор, нашим дівчатам не судилося. Вони поступилися японкам з рахунком 2:5 й відповідно посіли на Кубку світу в Китаї четверте місце.

Збірна Росії спромоглася вибороти на цих змаганнях тільки п’яте місце, а нижче неї в підсумковій турнірній таблиці розмістилися збірні Монголії, Канади та Азербайджану.

Василь Ткачук

old_editor, 01.04.2010 15:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини