На Прикарпатті БЮТ вимагає від Януковича і Азарова звільнити Семиноженка і погрожує акціями непокори

Заява віце-прем’єр міністра Володимира Семиноженка стосовно доцільності вступу України в «Союз трьох» (Росія,Білорусь,Україна),є кричущим фактом порушення обов’язків урядовців, присяги державних службовців та Конституції України. Ця заява направлена на повну ліквідацію державного суверенітету.

Про це заявив керівник фракції БЮТ в Івано-Франківській обласній раді Юрій Романюк. За його словами, фракція БЮТ вже готує відповідну Заяву в обласній раді.

«Президент України Віктор Янукович як гарант Конституції і суверенності України зобов’язаний негайно відреагувати у відповідь таким закликам з використанням усіх покладених на нього повноважень. Адже це є дії високопосадовця. Їх вчинення є не лише порушенням присяги чиновника, але й підпадає під Кримінальну відповідальність», — вважає Романюк.

Наразі керівник фракції БЮТ переконаний, що ні Президент Янукович, ні Генпрокуратура, ні Прем’єр Азаров не мають права відмовчуватись.

«Вони повинні реагувати на такі вчинки блискавично і миттєво. Ми будемо вимагати від Януковича та всіх органів державної влади негайно порушити у Верховній Раді питання про зняття Семиноженка із займаної посади», — повідомив Романюк.

«Ми не маємо права сьогодні пропустити повз вуха і те, що Семиноженко прагне ліквідувати Інститут національної пам»яті України. Це черговий антиукраїнський та українофобський наступ влади Януковича на духовні, національні та історичні цінності українців», — стверджує Юрій Романюк.

За його словами, «БЮТ засуджує такі Заяви і дії високопосадовців та буде їм протистояти, аж до закликів до акцій непокори».



old_editor, 31.03.2010 20:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини