Вишиванюк частка Януковича чи маленька перемога прикарпатців?

Новий-старий губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк — це частка самого Януковича.

Так в розмові з кореспондентом «Малакави» прокоментував призначення Михайла Вишиванюка на пост голови Івано-Франківської ОДА народний депутат України Дмитро Шлемко.

«Вишиванюка призначили по квоті Литвина, — каже нардеп, — Зараз, він не колишній Вишиванюк, а лише частка Президента Януковича. Все, що буде зроблено в області, буде зроблено так, як це робить сам Янукович, порушуючи Конституцію і всі норми закону».

Проте Дмитро Шлемко вважає, що сильна опозиція не дасть змоги новому губернатору робити все, що забажається.

«На мою думку, Михайло Вишиванюк, все ж, є хорошим господарником і політика не його коник, — говорить Дмитро Шлемко, — Він уміє знаходити компроміси. Зараз, все залежатиме тільки від нього самого».

Натомість політологи вважають, що призначення губернатором Михайла Вишиванюка — це маленька перемога прикарпатців.



«Ходили чутки про те, що керівником області може стати якийсь заїжджий проросійський регіонал, який почне швидке та тотальне «закручування гайок». Підігрівала ситуацію досить велика пауза з призначеннями нових голів ОДА
, — говорить політолог Володимир Джигіта. — І саме в такій атмосфері новий президент України зробив правильний і виважений крок, призначивши Михайла Вишиванюка головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Такий варіант хоча й широко розглядався, та виглядав малоймовірним через 2004 рік і тодішні проблеми Віктора Януковича на Прикарпатті».

За його словами, нинішній губернатор чи не найефективніший управлінець на Прикарпатті.

«Новопризначений губернатор заявив про майбутній аналіз зробленої роботи кожним посадовцем і про неможливість поголовних кадрових чисток. Таким чином призначення Михайла Вишиванюка жителі області можуть сприймати як свою особисту маленьку перемогу», — вважає політолог Володимир Джигіта.

old_editor, 31.03.2010 16:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини