У нас в перинатальному центрі є ще 120 доз БЦЖ, якої вистачить ще найбільше на тиждень — Ірина Мегедин

Наполегливість медиків щодо вакцинування дітей у передшкільний період на кір, краснуху, паротит дещо зменшилася, як розповідають батьки майбутніх першачків.

«Якщо ще два місяці тому можна було часто чути прискіпливі телефонні дзвінки від терапевтів щодо вакцинування, то сьогодні вони свій обов`язок виконують значно рідше й уже менше наполягають», — розповідають батьки.

Лікарі дитчих поліклінік стверджують, що вакцини для дітей вистачить хіба що на місяць й до вересня її надходження вже не передбачається. Так, проблема виникла і з вакциною для новонароджених БЦЖ.

«У нас в перинатальному центрі є ще 120 доз БЦЖ, якої вистачить ще найбільше на тиждень. Нової ще ніхто не завіз, й про майбутні поставки не чути. Ситуація з нестачею вакцини періодично випливає у нас», — каже заступник головного лікаря Івано-Франківського перинатального центру Ірина Мегедин.

Головне управління охорони здоров’я, на разі, не знаходить часу, щоб поспілкуватися із представниками ЗМІ.

Натомість головний санітарний лікар області Михайло Яворський запевняє, що вакцина є і буде.

«Найближчим часом нам мають підвезти 15 % необхідної вакцини на першу пору, згодом ми отримаємо решту. Вакцина буде найближчим часом», - переконує Михайло Яворський.

old_editor, 30.03.2010 19:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини