У Франківську дорожчає проїзд в тролейбусах. Основною причиною підвищення є застарілість рухомого складу — Яковець

З 1 травня у Івано-Франківську зросте вартість проїзду в тролейбусах до однієї гривні.

Про це «Малакаві» розповів директор ДКП «Електроавтотранс» Леонід Яковець.

«Основною причиною підвищення вартості проїзду є застарілість нашого рухомого складу, що тягне за собою збільшення витрат на їх утримання на 30 %, — говорить директор підприємства, — 32 із 47 тролейбусів мають більше, ніж 20 років. Є декілька, яким по 25 років».

Леонід Яковець зазначив, що велика частина витрат підприємства також пов’язана із тим, що зросла сума мінімальної зарплати.

«Тільки, щоб утримати зарплату нам додатково необхідно майже три з половиною мільйони гривень, — каже Леонід Яковець, — Зрозуміло, що підняття тарифу усієї проблеми не вирішує, але, все ж, в деякій мірі зменшує фінансовий тиск. Додам, що існує велика ймовірність зриву видачі заробітної плати нашим працівникам за березень місяць».

За словами директора ДКП «Електроавтотранс», ціна в одну гривню — це одна п’ята того, чого повністю б вистачало на утримання підприємства.

«На сьогодні середній тариф на проїзд становить 57 копійок, — говорить Леонід Яковець, — Адже у нас багато пенсіонерів та пільговиків різних категорій. Плюс проїзні квитки, де середня вартість проїзду нижча за 75 копійок».

old_editor, 30.03.2010 16:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини