Табачник скасував зовнішнє тестування

Міністр освіти Дмитро Табачник скасував зовнішнє тестування випускників середніх шкіл. В тексті документу зазначається, що він прийнятий, щоб "уникнути перевантаження школярів загальноосвітніх навчальних закладів у період завершення навчального року".

Також таке рішення прийнято з урахуванням незадовільного "рівня підготовки дослідження з вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України".

Своїм наказом Табачник також доручив Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти "вивчити питання про проведення вищезгаданого дослідження у 2010-2011 навчальному році".

Текст наказу прес-службою міністерства не поширювався. Раніше Табачник заявив, що при вступі до українських ВНЗ в нинішньому році будуть враховуватися бали як тестів, так і шкільного атестату, а формула розрахунків балів буде поширена серед всіх навчальних закладів.

Нагадаємо, Міністерство освіти й науки постановило, що учасники зовнішнього тестування можуть проходити його тією ж мовою, якою отримували середню освіту. Міносвіти доручило Центру оцінювання якості освіти перекласти тестові завдання кримськотатарською, молдавською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Раніше Дмитро Табачник 25 березня на засіданні Союзу ректорів вищих навчальних закладів оприлюднив зміни правил прийому до вузів, зокрема щодо проведення тестування російською та іншими мовами нацменшин. Ректори зустріли освітню реформу бурхливими оплесками і розкритикували попередника Табачника Івана Вакарчука.

ТСН
old_editor, 30.03.2010 14:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини