Депутати міської ради вимагають звіту про витрачені кошти на ремонт доріг

Вчора відбулася сесія Івано-франківської міської ради. Дві години депутати потратили на затвердження порядку денного.

Каменем спотикання стали два проекти рішення - про затвердження умов договору на виконання робіт по ремонту міських доріг та звіт по виконанню бюджету 2009.

Почергово депутати із БЮТ та Нашої України вносили пропозиції по зміні назви питань, їх заміни чи виключення із порядку денного узагалі.

БЮТівці вимагали від міського голови представити звіт по затрачених на ремонт доріг коштах за минулий рік.

«Куди затрачені чималі фінанси, які були виділені на ремонт доріг, адже результату так і не видно, — каже головний міський бютівець Ярослав Бачкур, — Нема відповідальності й асфальтного заводу за якість асфальту, який витримує лиш одну зиму».

Головуючий на засіданні сесії Віктор Анушкевичус, заспокоюючи депутатів, зазначив, що питання доріг важливе і всі це розуміють, але і поговорити депутати теж охочі.

Результатом словесної перепалки стало те, що до проекту рішення, що був в порядку денному спочатку додадуть й звіт про використані кошти на ремонт доріг у 2009 році.

Щодо звіту по виконання бюджету 2009 року, то він перенесений на наступну сесію й буде в комплексі із звітом по 2007 та 2008 роках.

Намагалися депутати внести до порядку денного й складання звернення до Президента України про відставку Міністра освіти України Дмитра Табачника, проте згодом, дізнавшись, що Парламент провалив голосування за звільнення Міністра, від такої ідеї відмовилась.

Формуючи порядок денний, народні обранці виключили із порядку денного важливе для міста питання про затвердження заходів з профілактики ВІЛ-інфекції в місті на 2009-2010 роки. Зате члени фракції БЮТ, вважаючи це важливішим, зачитали звернення до міського голови, з приводу блокування роботи постійної депутатської комісії із питань будівництва, архітектури та охорони навколишнього середовища її головою Мирославом Бойком.

old_editor, 31.03.2010 15:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини