Калушанин Василь Федоришин перемагає у Баку

Срібний призер Олімпіади-2008, калушанин Василь Федоришин, став переможцем найпрестижнішого міжнародного фінального турніру з вільної боротьби серії Golden Grand Prix, що 15-18 липня пройшов у столиці Азербайджану Баку. Він виявився єдиним з представників чоловічої національної збірної України, хто здобув медаль на цих традиційних змаганнях, приурочених пам’яті відомого азербайджанського борця Гейдара Алієва.

Як повідомив наставник Василя Федоришина, заслужений тренер України з вільної боротьби Ігор Барна, до Баку на фінальний турнір серії Golden Grand Prix завжди з’їжджаються найсильніші борці світу. Цьогоріч у ньому змагалися у різних вагових категоріях майже 350 спортсменів із 35 країн.

Василь Федоришин виступав за чоловічу національну збірну України у звичній для себе ваговій категорії до 60 кг. На шляху до фінальної сутички він поборов відомих спортсменів з Казахстану, Азербайджану та Ірану. У вирішальному поєдинку за золоту медаль турніру серії Golden Grand Prix суперником Василя Федоришина був представник США, переможець Панамериканського чемпіонату Шон Банч. Американець намагався проявити у цій сутичці свої найкращі технічні й фізичні якості, але український спортсмен, який серйозно підготувався до цього турніру і перебував у чудовій формі, впевнено переборов свого суперника.

За словами Ігоря Барни, у фінальному турнірі серії Golden Grand Prix в Баку брала участь й українська збірна з жіночої боротьби, яка загалом здобула чотири медалі. "Золото" у ваговій категорії виборола львів’янка Наталія Синишин, а у ще трьох вагових категоріях українським борчиням дісталися бронзові медалі. Їх здобули відповідно Олександра Когут (в/к до 51 кг), Ганна Василенко (в/к до 59 кг) та Катерина Бурмістрова (в/к до 67 кг).

Василь Ткачук

Леся, 20.07.2010 13:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини