«Роланд» — переможець першої ліги

26 червня у Кривому Розі відбувся фінальний турнір чемпіонату України з регбі -7 серед команд першої ліги. Вперше серед його учасників був івано-франківський «Роланд», переможець західноукраїнської зони. Традиційно фаворитами таких турнірів вважають команди Харкова, Одеси, Львова чи Києва. Тож регбістам з Івано-Франківська довелось з такою думкою погодитись і, виходячи на кожну гру, доводити, що мають право на життя і інші думки.

На першому етапі до групи з «Роландом» потрапили регбісти одеської ОДАБИ та сімферопольського КІПУ. У зустрічі з одеситами, що є найближчим резервом віце-чемпіонів України – команди «Кредо-63», важливим було перебороти стартове хвилювання і зіграти у свою гру. Гра видалась напруженою, але переможною для івано-франківців – 10-7.
Гра із сімферопольцями мала лише підтвердити серйозність намірів регбістів «Роланда» - 29-0 .

Участь у півфіналі наблизила команду до вирішення поставленого перед собою завдання - потрапити до числа призерів.

Суперником прикарпатців стали регбісти харківської УІПА, які вважались головними фаворитами турніру і самі цього не приховували. Можливо, це їм і завадило у грі, оскільки перша атака «Роланда» у індивідуальному виконанні капітана команди Віталія Кузнєцова і підкріплена його ж чіткою реалізацію вибила впевненість на деякий час у харків’ян – 7-0.До кінця гри «Роланд» володів територіальною перевагою, а УІПА гостро атакував . При такому перебігу подій фінальний свисток судді зафіксував нічийний результат – 12-12. Додатковий час «до першої результативної атаки» виявив міцніший характер у іванофранківців – Віталій Кузнєцов скористався помилкою гравців УІПА – 12-7.
В іншому півфіналі одеська ОДАБА перемогла «Тигри Донбасу» з Донецька і вдруге стала суперником «Роланда», але тепер уже в суперечці за звання чемпіона.

Фінальна гра, як і гра у групі, була непростою для іванофранківців, але переможною – 17-10.
«Роланд» вперше добився такого успіху і заслужено отримав компліменти від регбійних фахівців як за результат так і за гру.

Результативні атаки завершували В.Кузнєцов – тричі, В.Савіцькй та Р.Батіг – по два рази, а також Т.Ткачук ,В.Хлібкевич, С.Боніковський, І.Бекеша та В.Бундзяк. Крім них перемогу здобували О.Селепій, А.Бережний, Л.Бородій, К.Турусов ,Р.Копаниця і В.Притуляк.

У підсумку команди розмістились у такому порядку:
1. «Роланд» Івано-Франківськ
2. ОДА БА ОДЕСА
3. УІПА Харків
4. «Тигри Донбасу» Донецьк
5. РК»Ірпінь» Ірпінь Київська обл..
6. «Сокіл-Верховина» Львів
7.»Гірник» Кривий Ріг
8. РК»Юніор» Рівне
9. КІПУ Сімферополь

old_editor, 29.06.2010 13:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини