Шістнадцятий Всесвітній день Олімпійського бігу у Івано-Франківську - пропаганда здорового способу життя

Сьогодні відбувся Всесвітній День Олімпійського бігу. В Україні він проходить уже в шістнадцяте. В Івано-Франківську майже п'ятсот людей вийшли на вулиці для того, щоб взяти участь у змаганнях.

«Це свято проводиться не тільки в головних центрах держави, а і в районах та селах. Вчора вже було проведено такий захід у двох містах - це місто Калуш та Надвірна. Багато районів хотіли провести змагання 19 червня, але були вимушені перенести. Ці змагання проходять на добровільних засадах, кожен хто хотів взяти участь міг прийти та зареєструвався та показати всім, що підтримуєте здоровий спосіб життя», - розповів Роман Вірастюк.

На святі було офіційно зареєстровано 560 учасників. Наймолодшому учаснику Миколі Томківу виповнилося лише півтора року, а от найстаршому Ярославу Пилипчуку уже п’ятдесят вісім. Попри такий солідний вік пан Ярослав не скаржиться на здоров’я, каже, що зберегти його допомагає спорт. Саме тому використовує кожну нагоду, щоб взяти участь у змаганнях і на власному прикладі показати, що спорт несе людині здоров’я і молодість.

Також на змаганнях були присутні і учасники Олімпійських ігор різних років від Прикарпаття – Роман Вірастюк, Тетяна Ляхович, Христина Стуй, Сервін Сулейманов, які підтримували спортсменів.

Олімпійський день бігу за традицією проходить по всьому світу з нагоди заснування Міжнародного Олімпійського Комітету.

old_editor, 20.06.2010 03:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини