ВІДКРИТИЙ ЛИСТ мешканців будинків №№ 40,42,44,46 по вул. В.Івасюка

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

ШАНОВНА ЧЕТВЕРТА ВЛАДО!

Звертаються до Вас мешканці будинків №№ 40,42,44,46 по вул. В.Івасюка з просьбою допомогти нам відстояти наше право на користування прибудинковими територіями наших будинків, обладнаними господарським майданчиком (смітником), дитячим ігровим та дитячим спортивним майданчиками.

Нам стало відомо, що рішенням Івано-Франківського МВК № 261 від 25.05. 2007 р. надано право на проведення проектно-пошукових робіт по будівництву багатоповерхового будинку на вул. Покутській (поруч буд. 44 по вул. Івасюка) замовнику ТзОВ «Прикарпаттябуд». Рішенням XXXIX сесії міської ради від 25.02.09р. затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки ТзОВ «Прикарпаттябуд» площею 0,2500 на вул. Покутській поруч будинку №44 для будівництва багатоквартирного житлового будинку. ТзОВ «Прикарпаттябуд» укладено договір оренди земельної ділянки №040929400183 від 30.04.09р. терміном на три роки.

Замовник виготовив документацію уже на два будинки – дев’ятиповерхівку з двохметровим цокольним поверхом та мансардою і п’ятиповерхівку, також, з двохметровим цокольним поверхом та мансардою. Ці будинки мають бути збудовані в нашому дворі рівно на площі вказаних майданчиків. Ми, мешканці будинків, а це приблизно 2500 тисячі осіб, категорично не погоджуємось з такою забудовою нашого двору, оскільки вона порушує всі допустимі санітарні та технічні вимоги. Вулиця В. Івасюка є об’їздною дорогою міста, має інтенсивний цілодобовий рух, надмірну загазованість повітря, а нова забудова зробить наш двір замкнутим, позбавленим вентиляції кам’яним мішком, порушить його інсоляцію з південного боку, порушить протипожежні норми – буде один заїзд у двір периметральної забудови. Найголовніше – наші діти не будуть мати змоги гратись у дворі, – його просто не буде, не буде де тимчасово покласти машину. При частих дощах – відвід дощової води стане неможливим, а квартири нижніх поверхів повністю позбавляються сонячного освітлення.

На прийомі у міського голови, до якого громада ходила 17 травня 2010 року, головний архітектор міста Ігор Гаркот сказав, що забудовником насправді є «Франківськміськбуд», директор якого Сергій Басараб, а замовником будівництва є депутат Івано-Франківської міської ради, сьогоднішній заступник голови ОДА - Руслан Гусак, тому він і не зміг відмовити у наданні дозволу. Цікаво, чи не пахне тут корупцією? На цьому ж прийомі зазначили, що спортивний майданчик такого типу є сертифікований містом і виданий громаді у постійне користування, що унеможливлює будь-яку його забудову згідно Рішення ХІ сесії Івано-Франківської міської ради від 28.12.2006р. “Про програму будівництва малих архітектурних форм дитячих спортивних та ігрових майданчиків в мікрорайонах м.Івано-Франківська на 2007-2010 роки). Цією ж програмою заплановано виділення коштів в сумі 30000 гривень на благоустрій спортивного майданчика в 2010 році !!! І в той же час - дозвіл на будівництво…….??????

Знаючи яким чином в наш час забудовується місто, коли ніхто не зважає на права пересічних громадян, коли нехтуються всі можливі моральні норми, використовують у власних інтересах службове становище чиновники високого рівня, Ви – четверта влада – залишились нашою єдиною надією у відстоюванні наших прав на користування нашою спільною прибудинковою територією.

Хочу зазначити, що мешканці власними силами озеленюють майданчик, ремонтують лавочки, утримують в належному стані спортивний майданчик і мають твердий намір зробити все, щоб він залишився у наших дітей.

Ми будемо використовувати всі можливі, законом дозволені способи захисту свої прав. Листи-скарги ми відправили в усі контролюючі інстанції, відповіді - відверті відписки : обласної СЕС, міської архітектури, МНС а також нашої міської прокуратури!

7 червня ми були на прийомі у голови облдержадміністрації, який висловив свою категоричну незгоду з забудовою на любих спортивний і дитячих майданчиках. Це ми чули і від мера міста.

Парадокс ситуації заключається в тому, що всі владні мужі категорично проти, а жодне будівництво не припиняється, таке враження, що наша влада не наділена жодними правами і повноваженнями і нічого не може зробити, а містом керують забудівники.

Тому ми і вирішили звернутись до Вас, дуже сподіваємось на Вашу підтримку і допомогу. Чим більше світла Ви проллєте на проблему забудови нашого двору і інших дворів міста, тим важче буде порушувати наші права тим, хто сповідує релігію грошей, вседозволеності і безкарності.

16 червня 2010 року

old_editor, 16.06.2010 21:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини