У Івано-Франківську влада перевіряє літні майданчики

Міська влада Івано-Франківська взялася до перевірки законності встановлення літніх майданчиків міста.

Про це розповів начальник управління торгівлі Ігор Витриховський.

«Була створена комісія по перевірці літніх майданчиків, - каже Ігор Витриховський, - Зараз у місті законно діє 43 літніх майданчики, що мають усі дозволи на їх встановлення. Попри те, є багато таких, хто самовільно почав встановлювати майданчики. Саме з такими нечесними підприємцями й будемо боротися. За даними, що є у нас зараз, таких незаконних поки маємо десять».

Ігор Витриховський каже, що і серед законослухняних підприємців є ті, які перевищують вказану у дозволі площу майданчика.



«Із 43 літніх майданчиків площу на 5-10 метрів, площу перевищено у семи. У трьох узагалі площа більша на 30-50 метрів
, - зауважує Ігор Витриховський, - У них є два виходи - або доплатити за додаткову площу, або не платити й позбутися дозволу».

До бюджету із 325 тисяч від встановлення літніх майданчиків надійшло лише 299, що також, за словами начальника управління торгівлі неприпустимо.

«Зараз по цим майданчикам проводять перевірку і санстанція і податкова, - каже Ігор Витриховський, - Саме податкова виявила значні порушення у сфері укладання трудових угод із працівниками. Це також є великою проблемою, адже кошти не донадходять».

old_editor, 16.06.2010 21:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини