Відкритий лист до мера Івано-Франківська

Відкритий лист

до мера Івано-Франківська

мешканців будинку № 65 по вулиці Чорновола

Хочемо висловити своє обурення тим коментарем, який надав пан Анушкевичус на прес-конференції 15 червня 2010 року стосовно ситуації, яка склалася навколо будівництва по вулиці Чорновола 67-69.

Нами ж обраний міський голова звинуватив мешканців нашого будинку у фатальній помилці, яка тепер має повпливати на якість нашого життя, але так нам і треба, бо самі винуваті! А ще перекладаємо проблеми з хворої голови на здорову!

Правда, пан мер не згадує, скільки людей у нашому місті «наробили» схожих «помилок», мабуть він також не знає, що говорять прості люди, котрі «завжди помиляються» у протистоянні з забудовниками, про дії міської влади, яка повинна захищати їх інтереси, а на ділі з усіх сил допомагає бізнесменам-депутатам!

Коли пан мер заявив, що мешканці нашого будинку зробили помилку при підписанні угоди із забудовником, то він, очевидно, забув, що сам підписав витяг з рішення міськвиконкому від 23.11. 2006 року № 475, який зовсім не є кричущим беззаконням, а просто «помилка»?!

Пояснимо чому. Рішенням міськвиконкому від 26.09.2006 року № 376 Управлінню СБУ в Івано-Франківській області дозволено проводити проектно-пошукові роботи для будівництва 5-ти поверхового багатоквартирного будинку на місці власних нежитлових приміщень по вулиці Чорновола 67-69. Тут все зрозуміло.

Дивні події відбуваються пізніше. Через два місяці міськвиконком хоче внести зміни у своє попереднє рішення. Але пункт з попереднього рішення, в який хочуть внести зміни, викладається вже у «трохи зміненному» вигляді. З нього загадковим чином зникає слово п’ятиповерховий будинок. Він стає просто багатоквартирним! Очевидно, міськвиконком просто назвав 5-ти поверховий будинок багатоквартирним?

Далі міськвиконком вносить зміни, які полягають в тому, що не вказується поверховість будинку, для якого дозволяється проведення проектно-пошукових робіт.

Отже, забудовник і замовник, отримавши це рішення міськвиконкому, не уявляють на будівництво будинку якої поверховості вони отримали дозвіл. Не уявляє цього і мер, який підписав рішення міськвиконкому. Тобто даний документ – нонсенс! Або…. Непрозора схема, яку використовує забудовник і міський голова для того, щоб за спинами людей, негласно вносити зміни до тих пір, поки не виникне 9-ти поверхова «висотка» у центрі міста.

Пан Анушкевичус заявив на прес-конференції, що він «глибоко в темі» щодо ситуації навколо новобудови на Чорновола 67-69. Хочемо нагадати, що угода 2007 року між мешканцями нашого будинку № 65 по вулиці Чорновола та забудовником МЖК «Експрес 24» мала на меті захистити мешканців від вседозволеності у діях забудовника, який зруйнував паркан між нашим будинком і територією, виділеною під забудову, щоб вести будівництво впритул до нашого будинку, об’єднати двори і до того ж хотів порушити цілісність комунікацій будинку.

Чомусь наш всенародно обраний мер, затверджуючи цю угоду, не переймався інтересами мешканців і, маючи у своєму розпорядженні цілий юридичний відділ, не застеріг нас від так званої «помилки», а з легким серцем поставив свій підпис.

Можливо так званої «помилки», яку вигадав на своє виправдання мер не було, якби пан Салига надав мешканцям правдиву інформацію, але логіка його проста і зрозуміла як для представника забудовника: «Маю гріх, я вам не сказав про те, якої поверховості буде новобудова». Але чи мав право приховувати, що дозволи на будівництво 9-ти поверхового будинку вже були??? А такі наміри забудовник мав вже тоді, коли міськвиконком ще тільки приймав свої рішення про 5 поверхів.

Також хочемо наголосити, що ця угода не має ніякого стосунку до того, що містобудівна рада та управління архітектури надають дозвіл на будівництво у центральній частині міста величезної будівлі, яка спотворює вулицю Чорновола, а міський голова освячує це все своїм підписом під рішенням міськвиконкому від 26.08.2008 року.

Складається стійке враження, що пан Анушкевичус відстоює бізнес-інтереси забудовника, а не громади, і покриває будівельний «беспредел» в центрі Станіславова, від старої історичної забудови якого скоро не залишиться каменя на камені. Кільце «висоток» навколо центру затягується все щільніше!

Чиновники від будівництва свої дії люблять аргументувати тим, що новий час вимагає нових рішень і сучасного будівництва, і навіть посилаються на досвід європейських країн, ні єдиним словом не згадуючи, як у Європі дбайливо ставляться до своєї історії, що відображається і в збереженні історичних архітектурних ансамблів своїх міст і містечок.

У зв’язку з цим як не згадати головного архітектора міста Івано-Франківська п. Гаркота, призначеного міським головою для того, щоб він (пан Гаркот) працював «як підказує йому совість і професійний обов’язок». Але коли пан Гаркот давав дозвіл на зведення 9-ти поверхівки по вулиці Чорновола 67-69 його совість, напевне, мирно дрімала на осонні. Там же в летаргічному сні перебував і професійний обов’язок. А неподалік совісті пана Гаркота спали праведним сном чисте сумління мера, націонал-патріотичні почуття його товариша по партії забудовника пана Гречанюка і переповнена любов’ю до ближнього християнська душа глибоко віруючого пана Салиги.

Якщо у громади нашого міста є такі націонал-патріоти їй не потрібні вороги!

P.S. Вчора на інтернет-ресурсі «Правда.іf» ми з цікавістю прочитали, що пан Анушкевичус «несвідомо» помилився на 50 мільйонів гривень при виконанні бюджету за 2007-2009 роки! Виявляється, що помилятися може і сам мер!



old_editor, 17.06.2010 16:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини