Чому в Калуші подорожчав проїзд в автобусах?

Міський голова Калуша Ігор Насалик на прес-конференції для представників місцевих ЗМІ пояснив журналістам, чому в Калуші подорожчав проїзд в автобусах з 1,25 до 1,5 грн.

«Причина підвищення тарифів на транспортні послуги на міських автобусних маршрутах загального користування – зростання зарплати в Україні, збільшення цін на пальне та запчастини. З цього питання у Калуші попередньо пройшли громадські слухання. Ми громаді міста представили економічне обгрунтування щодо очікуваного підвищення тарифів на пасажирські перевезення. І всі, зрештою, повинні розуміти, що будь-який перевізник не буде працювати собі на збитки», – зауважив мер Калуша.

Ігор Насалик також повідомив, що міська влада пішла на безпрецедентний крок. «Розуміючи, – констатував мер Калуша, – що держава недостатньо фінансує пільгові пасажирські перевезення, а це її зобов’язання, ми в бюджеті міста на 2010 рік передбачили 300 тис. грн. для перевезення пільговиків. Тобто ці кошти виділили для того, щоб зберегти в місті всі діючі пільгові автобусні маршрути і не обмежувати кількість категорій громадян, яким надається право безкоштовного проїзду в пасажирському транспорті загального користування».

Василь Ткачук

old_editor, 14.06.2010 14:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини