Калуський льодовий палац влітку працюватиме

Про це заявив міський голова Калуша Ігор Насалик, відповідаючи на запитання, задане йому на прес-конференції журналістами від групи школярів міста.

«Льодова арена сьогодні працює. І влітку також працюватиме, – наголосив Ігор Насалик. – Нещодавне чергове кількаденне припинення подачі електроенергії до льодового палацу не було пов’язане виключно із заборгованістю в оплаті за спожите світло. Відключення цього спортивного закладу від електроенергії відбулося з тієї причини, що ВАТ „Прикарпаттяобленерго” зажадало від міста 7 млн. грн. для забезпечення надзвичайно високим нормативів з її постачання. У зв’язку з цим ми провели зустрічі з представниками відповідних компетентних органів, енергетиками, погодили з ними спільні погляди на врегулювання проблеми, а тому зараз розробляється відповідний проект щодо постачання електроенергії до льодового палацу, реалізація якого не буде настільки дорогою для того, щоб належно працювала ця спортивна споруда».

Ігор Насалик також нагадав, що у свій час, коли головою Івано-Франківської облдержадміністрації був Микола Палійчук, у Калуші з участю губернатора Івано-Франківщини була організована і проведена зустріч із заступником міністра молоді і спорту Мирославом Дутчаком та генеральним директором центральної дирекції льодових споруд Борисом Бибиком, в результаті якої було знайдено порозуміння щодо фінансування Калуського льодового палацу. Міністерство повинно було передати цю споруду в управління області, щоб обласний і міській бюджети могли фінансувати її утримання на паритетних засадах: 50 на 50. Область зобов’язувалася виділяти для льодового палацу щомісяця 20 тис. грн., стільки ж – місто, а решту коштів ця спортивна споруда мала сама заробляти за рахунок надання платних послуг. Однак все, що запевняв у Калуші Микола Палійчук, виявилося, як висловився Ігор Насалик, фількіною грамотою. З обласного бюджету для функціонування льодової арени не було виділено з початку цього року жодної гривні. Тому доводилося вишукувати схему утримання льодового палацу без участі облдержадміністрації, яка досі поки що працює, хоча і з великими потугами.

Василь Ткачук

old_editor, 14.06.2010 14:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини