У виконанні міського бюджету виявлено ряд порушень. Завдання влади - це економне та розумне використання коштів — Федорів

За 2007-2009 роки Контрольно-ревізійним управлінням виявлено порушень на 50 мільйонів гривень в бюджеті Івано-Франківська.

Про це на звітній прес-конференції розповів заступник начальника КРУ в області Віталій Федорів.

«Це була перша з п’яти запланованих перевірок у 2010 році. Перевірено бюджет міста та фінансово-господарська діяльність управлінь, - каже Віталій Федорів, - Ми перевірили близько 309 мільйонів гривень та виявили ряд недоліків та порушень».

Багато порушень, за словами Віталія Федоріва, виявлено у сфері земельних відносин.

«Так у 2007 році міською радою від сплати земельного податку звільнено 13, у 2008-12 та у 2009 36 суб’єктів господарювання, внаслідок чого міський бюджет за ці три роки недоотримав 1.6 мільйона гривень доходів, - говорить Віталій Федорів, - Крім того із сімома суб’єктами підприємництва договори оренди земельних ділянок узагалі не укладено. Втрати бюджету склали понад 0.6 мільйона гривень».

Також слід відзначити, що при п’яти угодах купівлі-продажу комунального майна, за якими настав термін сплати коштів, до міського бюджету не поступило понад 1.5 мільйона гривень, а заборгованість орендарів за використання комунмайна станом на перше січня 2010 року склала більше 3.5 мільйона гривень.

За словами Віталія Федоріва, загалом, внаслідок надання пільг та несвоєчасної сплати платниками належних податків та інших платежів за 2007-2009 роки недоотримано понад 22 мільйона гривень.



«Щодо сфери освіти, то в міських школах та міській поліклініці №2 понад затверджені норми утримувалось 9 понадштатних посад, на утримання яких незаконно використано 186 тисяч гривень. Також у 2009 році, в період зменшення доходів бюджету в наслідок кризи, штат працівників МВК збільшився на 7 посад
, - каже Віталій Федорів, - Цікавим є такий факт, що в кошторисі управління культури затверджено бюджетні призначення на оплату праці директора та інженера Центру сучасного мистецтва в сумі 55 тисяч гривень, в той час, як приміщення Центру відсутнє».

Віталій Федорів відзначив, що цього року працівники КРУ намагалися підійти до перевірок неординарними способами, що дало змогу підвищити результати перевірок.

Також, за його словами, державі завдано збитків на суму 6.2 мільйона гривень. На 26 посадових осіб складено адмінпротоколи.

old_editor, 13.06.2010 15:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини